sábado, 23 de junio de 2012

Exposicions

EVEA's


La Sandra Pérez, l'Adrià Péres i l'Elisabeth Torras van presentar-nos el seu treball entorn els Entorns Virtuals d'Ensenyament-Aprenentatge.

A través d'un suport visual elaborat amb el prezi, van introduir què són els EVEAs, quins són els projectes més importants i que se'n fa més ús en àmbit estatal i aprofundeixen en un dels entorns més utilitzats arreu anomenat: Moodle, que he explicat en una entrada anterior.

Després de veure'n un video que explica com funciona i en què consisteix ens expliquen que ells han creat un espai moodle per a posar en pràctica i perquè veiem en què consisteix exactament un EVEA.

Després de la seva presentació penso que hem pogut entendre què són els Entorns Virtuals d'Aprenentatge. Jo ja havia fet servir moodle i, la veritat és que és una eina molt útil si l'utilitzem correctament. Com molt bé van dir els companys en la seva exposició, cal que aquesta eina sigui un recurs perquè el mestre i l'alumne puguin comunicar-se, fer un seguiment de les tasques, consultar apunts, etc. però mai s'ha d'utilitzar com a substitutiu del mestre, en cap cas una plataforma virtual pot actuar com una persona i és precis que aquest conepte quedi molt clar.


Desenvolupament de les competències cognitives

El grup de la Sandra Castelnuovo, el Xavi Costa i l'Isaac Serrano han dut a terme una exposició sobre el desenvolupament de les competències cognitives i el material que podem trobar a la xarxa per tal d'estimular-les.

Van elaborar un prezi per tal de tenir un suport visual a l'hora d'introduir la teoria i van anar consultant la pàgina web Lumosity Jocs segons l'aplicació que haviem trobat i la competència de la que parlàven.

Bàsicament les competències són la memòria, l'atenció, la velocitat de processament i el control cognitiu.

Com ja he comentat va ser una exposició força divertida i dinàmica perquè realment ens vam adonar que ens caldria un amica d'exercici per als nostres cervells.
Van parlar de l'aplicació d'aquestes eines a l'aula posant exemples de les seves escoles de pràctiques i penso que treballar-ho amb els infants és una bona manera d'estimular les seves capacitats cognitives ja que ells s'ho passen bé jugant i a l'hora el seu cervell es fa més "fort".


PDi

Les nostres companyes Alba Mayol, Ethel Nogués, Marta Pintos i Helena Vall ens han presentat l'ús de les pissarres digitals interactives a l'aula.

Per a dur a terme la seva exposició han elaborat una presentació amb prezi on podem trobar tota la informació que ens van proporcionar entorn a aquest tema.

Elles també van tenir alguns problemes tècnics al llarg de la seva exposició però en general va anar molt bé.

Crec que són una eina útil, essencial i necessària dominar-la perquè en un futur, quan estiguem a l'aula tinguem més recursos i l'aprenentatge sigui més dinàmic i interactiu. Buscar l'aprenentatge significatiu on es treballin aspectes, coneixements i continguts importants i imprescindibles pel bon progrés i desenvolupament de l'infant. 

S'ha de potenciar això i fer assignatures com aquesta que hem cursat i que l'any que ve ampliarem amb la segona part.




No hay comentarios:

Publicar un comentario